L’EROLA

El projecte Erola de la Fundació Vincles, és una proposta de custòdia del territori i patrimonial sense fins lucratius amb el Bisbat de Vic. Compta amb la col·laboració d’entitats i particulars. Es basa en la rehabilitació de la Masoveria de l’Ermita per mitjà de programes d’aprenentatge-servei i camps de treball per a joves, amb la finalitat d’utilitzar-la per activitats pedagògiques d’educació socio-ambiental, en la que hi tinguin prioritat infant i joves en risc d’exclusió social.

Persones i entitats que fan possible el projecte

Infants, joves, adults i diverses entitats col·laboren en la rehabilitació d’aquest nou equipament del Parc Natural del Montseny per iniciativa i sota direcció de la Fundació vincles. Excursions, aplecs i camps de treball reuneixen aquestes persones que fan tasques de fusteria, paleteria, neteja i manteniment. El projecte de està supervisat per un arquitecte professionals qualificats.

Curs – Participants:

2011/12   –   355

2012/13   –   366

2013/14   –   478

2014/15   –   362

2015/16   –   479

2016/17   –   176

2017/18   –   181

2018/19   –   151

Total: 2.548 persones


Entitats:

Coordinadora Salvaguarda del Montseny, Òmnium Cultural, Ass. Excta. de l’Esquirol, ESC El Roure Gros, Grup escolta de Salt, Ass Excta. de Viladrau, Aula de natura Santa Marta, Casal Ajuntament Espinelves,  Osona camina,  Casal de gent gran Can Castelló Bcn, Col·legi l’Escorial Vic, Grup Escolta Palamosí, Ass Intempèrie, Casal Els Bitxos, El Cau de Viladrau, ESC Sagraduada Mahó, XCT Xarxa de custòdia Territori, Adsis, Casal Chanud Badalona, Tosca, Espai de Dones de Sabadell, MIJAC de Santa Eugènia de Berga, ESC La Baumeta, Esplai Guineueta,  Fundació Pare Manel,  ESC Els Pinetons La Garriga,  Esplai La Fera, Probike, AEIG La Claca, ESC Els Castanyers Viladrau, Casa Colònies Puig de Fàbregues, Casa de Colònies El Pujolar, Punt Jove Viladrau, Arrèlia ecoturisme, Agrupament Escolta Palamosí, CEC Centre Excursionista de Catalunya, Grup Scout Manitova Valladolid,… I moltes persones voluntàries a títol individual. 

Trobades i sortides d’Erola a Erola

Per donar a conéixer l’indret i el projecte s’han celebrat 2 trobades de nenes i dones que es diuen Erola o Arola. Els seus noms figuren a la nova porta que es s’ha habilitat durant els camps de treball per tancar les antigues cuadres. L’associació excursionista de Viladrau, queda 1/2 Hora, celebra cada any una excursió seguint un intinerari que connecti un indret amb el mot Erola al seu nom (coll. prat, ermita, cim) i l’Erola de Viladrau. 

L’abans, el durant i el després

Com tots els projectes, hi ha un abans un durant i un després. A l’inici del projecte es van fer els estudis preliminars necessaris i es van planificar un seguit de feines i es segueixen planificant. Anem avançant poc a poc segons els recursos econòmics, materials i personals dels que disposem. Gràcies a tots aquells que ho han fet possible, us seguim necessitant a vosaltres i d’altres que si vulguin afegir!!

L’Erola, història del fruit de la col·laboració

Per seguir amb la història necessitem la teva col·laboració en forma de donacions econòmiques, de material, participació, difusió del projecte, etc…