L’aprenentatge cooperatiu és una metodologia que afavoreix que l’alumnat aprengui en equips reduïts per assolir un objectiu comú.
En aquest post explorarem els beneficis de l’aprenentatge cooperatiu i veurem algunes propostes d’activitats per implementar-les a l’aula.
L’aprenentatge cooperatiu afavoreix l’anàlisi de problemes i la recerca de solucions creatives amb un enfocament constructiu i crític, ja que els membres de l’equip cooperatiu comparteixen el seu punt de vista.
També promou la interacció entre l’alumnat, de manera que en les activitats cooperatives comparteixen els seus aprenentatges, arriben a acords, prenen decisions i s’ajuden per assolir un objectiu compartit.
Cada membre de l’equip adquireix una responsabilitat individual i alhora compartida, fet que ajuda a l’alumnat a sentir-se més motivat i compromès amb l’aprenentatge.
Els i les alumnes aprenen a ser més responsables, crítics, constructius i flexibles, de manera que desenvolupen competències transversals, com la competència emprenedora, la competència personal, social i d’aprendre a aprendre,
Les estructures cooperatives són activitats que presenten diferents característiques i que es poden adaptar en funció de l’etapa educativa del grup classe i de la dinàmica general de la situació d’aprenentatge.
Aquí et pots descarregar tres estructures que de ben segur podràs integrar a l’aula i a les teves situacions d’aprenentatge.
Per saber-ne més i conèixer més propostes i estructures cooperatives, et proposem el nostre curs online “Aprenentatge cooperatiu”.
El curs està reconegut pel Departament d’Educació i contribueix a l’activació del perfil de metodologies amb enfocament globalitzat.
Segur que podràs enriquir les teves situacions d’aprenentatge i fer-les més participatives i motivadores.
Quina activitat t’ha agradat més?
Pots fer una ullada als nostres cursos online reconeguts pel Departament d’Educació que de ben segur t’inspiraran per millorar les teves situacions d’aprenentatge.