(0 cursos) | TOTAL: 0€

Acreditació dels perfils professionals docents

Què són els perfils professionals docents? Com puc acreditar-los? Com s’activa un perfil professional?

Aquestes són algunes de les preguntes que ens fem a l’hora d’escollir un curs online reconegut pel Departament d’Educació, així que en aquest post t’oferim totes les claus per saber com activar perfils docents.

Què són els perfils docents?

El Departament d’Educació, mitjançant la resolució ENS/1128/2016, estableix que determinades habilitats i competències docents activen perfils professionals. Aquestes competències docents poden ser adquirides a través de l’experiència i de la formació reconeguda. La Fundació Vincles t’ofereix un gran ventall de possibilitats per activar perfils professionals a través dels diferents cursos online reconeguts pel Departament d’Educació. Aquí hi pots fer una ullada!

Per a què serveixen els perfils docents?

L’activació de perfils docents faciliten que els equips directius de centres educatius sol·licitin personal docent amb competències professionals que vagin en la línia del centre i del seu projecte educatiu, com la immersió i suport lingüístic, les competències digitals, etc.

Quins són els perfils professionals?

Els perfils professionals dels llocs de treball específics en centres educatius públics dependents del Departament d’Educació són:

  • Lingüístic en llengua estrangera, AICLE
  • Competència digital docent
  • Atenció a la diversitat de l'alumnat
  • Gestió de projectes i serveis de formació professional inicial i/o ensenyaments de règim especial.
  • Lectura i biblioteca escolar
  • Immersió i suport lingüístic
  • Educació visual i plàstica
  • Docència de dues especialitats docents a l'ESO
  • Metodologies amb enfocament globalitzat.

Com s’acrediten els perfils professionals?

L’acreditació del perfil professional es pot fer de manera automàtica o bé la pot sol·licitar la persona docent. Segons la informació que consta en el registre informàtic del professorat, el perfil s’activa automàticament sense fer cap gestió, i es pot consultar al portal ATRI. Dins de l’ATRI, aquesta és la ruta per trobar la informació: Expedient i formació > Expedient  > Consulta de dades > Altres dades del meu expedient, i a l'última pantalla Consulta de perfils professionals

Les persones docents que no obtinguin l'acreditació en el procediment automàtic, poden fer la sol·licitud als registres del Departament, dels serveis territorials i del Consorci d'Educació de Barcelona.

Quins cursos puc fer per activar perfils?

Pots consultar els nostres cursos online reconeguts pel Departament d’Educació que activen perfils professionals.

I també et facilitem l’enllaç de la normativa sobre els perfils docents.

crossmenuchevron-down