(0 cursos) | TOTAL: 0€

La importància de la formació en TIC per a la millora de l'educació

La tecnologia de la informació i la comunicació (TIC) està canviant ràpidament la manera en què vivim, treballem i aprenem. En l'educació, les TIC han estat una eina vital per millorar l'aprenentatge i augmentar la interactivitat dels alumnes. Però per aconseguir això, és important que el professorat tingui una bona formació en TIC. En aquest article, analitzarem alguns dels avantatges de la formació en TIC per al professorat.

5 avantatges de les TIC

  • Integrar la tecnologia a l'aula d'una manera efectiva. Els professors que coneixen bé les TIC poden utilitzar aquestes eines per augmentar la interactivitat en les classes i fer que els alumnes siguin més actius en el seu aprenentatge. A més, la formació en TIC també ajuda els docents a crear materials didàctics més atractius i dinàmics.
  • Millorar l'eficiència. Els professors que saben utilitzar les TIC poden automatitzar moltes tasques i processos, com ara la correcció automàtica de proves o la gestió de notes. Això els permet estalviar temps i esforços, i centrar-se en la tasca principal que és l'ensenyament.
  • Connectar-se amb els alumnes i els seus pares. Els tutors poden utilitzar les xarxes socials i altres eines de comunicació per mantenir els alumnes i els pares informats dels progressos dels alumnes i dels esdeveniments de l'aula. Això ajuda a crear un entorn educatiu més connectat i a augmentar la implicació dels pares en l'educació dels seus fills.
  • Millorar la flexibilitat. Amb les TIC, els ensenyants poden adaptar-se millor a les diferents necessitats i estils d'aprenentatge dels alumnes. Això significa que els docents poden oferir materials didàctics personalitzats i proporcionar suport als alumnes que necessiten ajuda extra.
  • Desenvolupar les seves pròpies habilitats tecnològiques. Una bona formació els permet millorar la seva pròpia capacitat per utilitzar les TIC i mantenir-se actualitzats sobre les darreres tendències i tecnologies educatives. Això els ajuda a convertir-se en líders educatius més efectius i a guiar altres companys en l'ús de les TIC.

En resum, la formació en TIC és un element clau per a la millora de l'educació en l'era digital actual. Els docents ben preparats i formats en TIC poden utilitzar aquestes eines per millorar l'aprenentatge dels seus alumnes, millorar la seva pròpia eficiència i connectar-se millor amb els alumnes i els seus pares. Per això, és important que les institucions educatives dediquin recursos per a la formació del professorat en TIC i promoguin l'actualització contínua dels seus coneixements en aquest àmbit.

A més, a mesura que la tecnologia continua evolucionant, és important que els professors es mantinguin actualitzats i continuïn aprenent sobre les últimes tendències i eines tecnològiques. La formació en TIC no només ajuda als professors a integrar la tecnologia a l'aula, sinó que també els permet mantenir-se al dia en la seva pròpia carrera professional.

Per on puc començar?

Si vols formar-te en TIC, et recomanem que facis algun dels nostres cursos enfocats a la Competència Digital. El curs de Funcionalitats de Genially en l'àmbit educatiu o el de Disseny i creació de materials didàctics amb CANVA són dues molt bones opcions per començar. No només aprendràs a fer presentacions interactives, sino també vídeos, aules virtuals, quizzes, jocs, píndoles de microlearning, escape rooms, etc.

Aquests són cursos online reconeguts pel Departament d’Educació, vàlids per sumar mèrits docents en oposicions, concurs de trasllats, etc. I a més contribueixen a l’activació del perfil digital i la competència digital docent amb 30 hores cadascun.

I recorda que també pots fer aquests cursos online pel cobrament del mes de juliol per al professorat substitut. Mira si compleixes els requisits pel nomenament i el cobrament del mes de juliol aquí.

crossmenuchevron-down