(0 cursos) | TOTAL: 0€

Acreditació de la competència digital docent

El mes passat es va publicar la resolució sobre l’acreditació de la competència digital docent, en la que es defineixen les modalitats i els procediments per acreditar-la.

En aquest article t’explicarem en què consisteix, quins són els nivells d’acreditació, i com pots acreditar la competència digital docent.

Què és la competència digital docent?

La competència digital docent té per objectiu desenvolupar diferents competències per tal d’integrar la tecnologia en els processos d’aprenentatge dels i les nostres alumnes. Aquesta s’organitza en diferents àmbits d’actuació:

Nivells d’acreditació de la competència digital docent

Per altra banda, s’estableixen diferents nivells per acreditar aquesta competència. En aquesta imatge pots veure quins són.

Les formacions que sumin entre 40 i 49 hores acreditaran el Nivell A1. Així, per exemple, si fas dos cursos relacionats amb continguts digitals, de 30 hores cada un, obtindràs el Nivell A2, ja que hauràs fet dues formacions de més de 50 hores. Recorda que el Departament d’Educació sol·licita que tots els docents acreditin, com a mínim, el nivell A1 de cada a juny de 2024.

Com es pot acreditar el nivell de competència digital docent?

Segons la Resolució de 3 de febrer de 2023, per la qual es defineixen les modalitats i els procediments d'acreditació de la  competència digital docent, hi haurà dues modalitats d'acreditació. La primera és d'ofici i serà de forma automàtica, el sistema ho aplicarà en funció de la informació que el Departament tingui en els seus registres. La segona serà per sol·licitud individual. El moment en que s'efectuarà l'acreditació s'anunciarà aquí.

Cursos online reconeguts per acreditar el nivell de competència digital docent

Disposem de dos cursos online que sumaran hores per acreditar la competència digital docent, aquests són:

Combinant aquests dos cursos online obtindràs 60 hores de formació reconeguda i sobre la competència digital. Per tant, obtindràs més de 50 hores formatives i acreditaràs el nivell A2. No t’ho pensis més! Forma’t en competència digital!

crossmenuchevron-down