(0 cursos) | TOTAL: 0€

Capses d'aprenentatge

Comencem el curs escolar amb una nova formació que no et deixarà indiferent: “curs de Capses d’aprenentatge”.

Les capses d’aprenentatge són un recurs per treballar a l’aula de manera autònoma i en equips reduïts, amb un enfocament globalitzat, significatiu i competencial.

Com són les capses d’aprenentatge?

Les capses poden tenir diferents formats, complements, elements exteriors i interiors, … en podem trobar de rodones, quadrades, rectangulars, de fusta, de cartró, etc. Però totes elles tenen en comú que dins del seu interior amaguen un munt de reptes engrescadors i propostes motivadores que giren al voltant d’una gran pregunta o escenari d’aprenentatge proper i interessant pels i les alumnes.

Dins les capses d’aprenentatge, l’alumnat es trobarà amb diferents reptes i propostes per tal de donar-hi resposta de manera autònoma.  I totes les propostes no tenen perquè ser en format fitxa, sinó que hi podrem trobar materials diversos, com instruments de laboratori, provetes, termòmetres, lupes, codis QR, llibres i contes, llavors, etc.

I aquests reptes contribuiran al desenvolupament de competències de diferents àrees o matèries per tal que l’alumnat trobi més funcionalitat als seus aprenentatges, i per tant, s’impliqui i participi amb més motivació.

Les capses d’aprenentatge i les competències

Com hem comentat, podem trobar capses d’aprenentatge de diferents tipus i també amb diferents enfocaments, és a dir, capses sobre només una àrea o matèria, per exemple, només de matemàtiques; o bé capses d’aprenentatge sobre diferents àrees i matèries, és a dir, que englobin competències, per exemple de matemàtiques, biologia/medi natural, i llengua anglesa.

Si volem que la capsa tingui un enfocament globalitzat, cercarem propostes que impliquin diferents àrees o matèries.

Pel contrari, en el cas que optem només per una sola àrea o matèria, segur que es treballarà alguna competència transversal, com la competència digital, la competència personal, social i d’aprendre a aprendre, la competència emprenedora o la competència ciutadana.

Com és el curs online de capses d’aprenentatge?

La formació online de capses d'aprenentatge que proposem és molt pràctica, ja que l’objectiu final d’aquesta és que finalitzeu el curs i sigueu competents en dissenyar, programar i elaborar una capsa d’aprenentatge pel vostre grup classe. De manera que quan finalitzeu el curs, ja la podreu posar a la pràctica a l’aula!

Al llarg dels tres mòduls del curs online, ens endinsarem en el meravellós món de les capses d’aprenentatge, veurem en què consisteix aquesta metodologia, i pas a pas, començarem de dissenyar-ne una de pròpia, amb tot el material, la seva gestió, l’organització dels equips de treball, la temporització, les competències de les diferents àrees i matèries, i tots els recursos didàctics que hi vulgueu incloure.

A més, el curs està pensat per a què també et familiaritzis amb el nou currículum i coneguis diferents elements del mateix i de les programacions de situacions d’aprenentatge a través de les capses!

Al finalitzar el curs, qui vulgui, podrà compartir la seva capsa d’aprenentatge amb tots els i les participants per així enriquir-nos mútuament i agafar idees.

El curs sobre capses d’aprenentatge és una formació reconeguda pel Departament d’Educació, de 30 hores i amb una durada de 3 setmanes.

Estem treballant per a què aquest curs activi el perfil de mètodes, tot i que encara estem a l’espera.

Anima’t, fes una ullada al temari del curs i apunta’t-hi, no t’ho perdis!

Vull inscriure’m al curs de capses d'aprenentatge

crossmenuchevron-down