(0 cursos) | TOTAL: 0€

Eines i recursos d’avaluació

En els darrers anys, l'avaluació ha esdevingut un concepte polisèmic, ja que ha anat evolucionant i s’ha adaptat als canvis de les noves lleis educatives i a les diferents metodologies d’ensenyament i aprenentatge.

En aquest post us explicarem en què consisteix el procés avaluador i veurem aspectes clau que hem de tenir en compte a l’hora de planificar l’avaluació en el marc de les situacions d’aprenentatge.

L’avaluació i el procés avaluador

Avaluar és una acció que implica emetre un judici a través de la recollida i anàlisi d’informació rellevant. Així, la identificació de la informació rellevant, i la posterior valoració i anàlisi sistemàtica, planificada i objectiva, permetrà emetre judicis basats en els criteris, amb la finalitat de prendre decisions per millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge.

A continuació, pots veure en què consisteix el procés avaluador.

La funció reguladora dels aprenentatges

Aprendre a autoregular-se no és una tasca fàcil, sinó que requereix una pràctica de manera sistemàtica i integrada en el dia a dia a l’aula.

Les condicions bàsiques per a què l’alumnat es pugui autoregular són les següents:

- Identificar els objectius de la tasca o de l’activitat.

- Anticipar i planificar l’actuació per dur a terme la tasca o activitat.

- Identificar els criteris d’avaluació.

Amb quines eines i recursos podem avaluar?

Les eines d’avaluació són un mitjà que vehicula l’obtenció i la recopilació de dades en el marc d’una activitat d’avaluació, i sobre les que es prenen decisions. I han de ser variades per diferents motius.

A continuació trobaràs un recull d’eines i recursos d’avaluació que et poden ser útils per avaluar competencialment en el marc del nou currículum:

Aquestes eines d’avaluació ajudaran a l’alumnat a anticipar i planificar el propi procés d’aprenentatge, identificar els criteris d’avaluació, i autoavaluar-se.

Hem vist que l’avaluació en el marc del nou currículum té un paper molt important i integrat en el procés d’aprenentatge dels i les nostres alumnes. Així cal conèixer en què consisteix el procés avaluador i aprendre a elaborar eines d’avaluació variades i originals.

Recordeu! Si voleu saber-ne més, i aprendre a dissenyar eines d’avaluació, fes una ullada al curs online “Eines i recursos d’avaluació. El curs està reconegut pel Departament d’Educació.

Pots fer una ullada als nostres cursos online reconeguts pel Departament d’Educació que de ben segur t’inspiraran per millorar les teves situacions d’aprenentatge.

crossmenuchevron-down