(0 cursos) | TOTAL: 0€

Perfil d’immersió lingüística

El perfil d’immersió lingüística és un perfil cada vegada més sol·licitat pels centres educatius, ja que la matrícula als centres és més viva que mai. Com a docents, hem de tenir recursos educatius i materials didàctics per atendre l’alumnat nouvingut i ajudar-los en la seva inclusió, tant dins com fora de l’aula. Vols saber en què consisteix el perfil d’immersió i suport lingüístic? T’agradaria aprendre a adaptar i dissenyar material didàctic i recursos educatius per a l’alumnat nouvingut? Vols acreditar el perfil d’immersió lingüística? En l’article d’avui, et donarem totes les claus i resoldrem tots els teus dubtes sobre el perfil d’immersió. Som-hi!

En què consisteix el perfil d’immersió lingüística als centres educatius?

L’objectiu principal del lloc de treball docent amb el perfil d’immersió i suport lingüístic és promoure l'adquisició del currículum per part de l'alumnat de diferent origen lingüístic que no té prou domini de la llengua escolar, en els diferents nivells educatius. Per tant, les seves funcions són:

 • Impartir docència on es fa necessari aplicar les estratègies pròpies del programa d'immersió lingüístic, i adequar la intervenció didàctica a la diversitat lingüística de l'alumnat.
 • Acompanyar i orientar metodològicament el professorat en matèria d'immersió lingüística.
 • Ajudar i col·laborar amb el/la tutor/a de l'aula d'acollida i si cal, amb el professorat de suport lingüístic per facilitar la incorporació progressiva al currículum de l'alumnat que està aprenent la llengua vehicular diferent a la seva llengua materna.
 • Col·laborar en l'elaboració de Plans Individuals de l'alumnat nouvingut en les diverses àrees o matèries curriculars.

Quins continguts es treballen en les formacions sobre immersió i suport lingüístic?

En els cursos que acrediten i activen el perfil d’immersió lingüística es treballen una sèrie de continguts clau específics i directament relacionats amb l’ensenyament i l’aprenentatge de la llengua vehicular en contextos en què els i les alumnes no la tenen com a llengua familiar. A continuació detallem aquests continguts:

 • Disseny i construcció de bastides lingüístiques per a l’adquisició de diferents sabers
 • Elaboració i adaptació d’eines d’avaluació per a l’alumnat, orientades a l’aprenentatge
 • Estratègies de col·laboració entre docents per a planificar la immersió lingüística al centre i la inclusió social i educativa de l’alumnat nouvingut
 • Elaboració i adaptació de materials didàctics i recursos educatius segons els principis pedagògics de la immersió lingüística
 • Planificació de continguts d’àrees i matèries no lingüístiques segons l’enfocament de la immersió lingüística
 • Selecció, disseny i adaptació de recursos multimodals i multimèdia com a font d’informació i mitjà de comunicació
 • El treball per projectes i la seva relació amb metodologies que tenen relació amb el tractament integrat de la llengua
 • Integració d’estratègies d’immersió en un context plurilingüe

Quantes hores necessito per activar el perfil d’immersió?

Per a ser acreditat i activat, el perfil d’immersió lingüística requereix 80 hores de formació en total.

Quins cursos puc fer per activar el perfil d’immersió lingüística?

Actualment oferim dos cursos online que activen el perfil d’immersió lingüística amb 40 hores formatives cada un. Per tant, fent els dos cursos, o bé aprofitant el PACK amb descompte, obtindràs les 80 hores necessàries per activar aquest perfil. A continuació t’expliquem com són aquests dos cursos d’immersió i quins són els continguts que s’hi treballen, segur que t’agradaran, són molt pràctics!

Immersió lingüística. Orientacions i estratègies pràctiques

Aquest curs online per a docents està estructurat en 4 mòduls, i 40 hores formatives reconegudes; i de manera progressiva es van introduint diferents elements i continguts per comprendre en què consisteix la immersió, tot relacionant-la amb aspectes clau com l’atenció a la diversitat, la inclusió educativa, la participació de l’alumnat i les diferents bastides de suport. En els primers mòduls es treballen recursos i dinàmiques per afavorir la inclusió de l’alumnat nouvingut a l’aula, per seguidament, conèixer estratègies, dissenyar eines i idees per aplicar a l’aula, i compartir materials i idees amb la resta del curs. Seguidament, es comença a treballar l’adaptació de material didàctic i de recursos educatius en el marc de la immersió lingüística. Recorda que aquest curs està dirigit a docents de totes les etapes educatives. Així, aprendràs a dissenyar, pas a pas, bastides de suport lingüístic per dissenyar el teu propi material didàctic. Anima’t a fer el curs, segur que t’agradarà!

Immersió lingüística. Materials didàctics i avaluació

El segon curs d’immersió lingüística, també està estructurat en 4 mòduls, i conté 40 hores formatives reconegudes pel Departament d’Educació. Aquest segon curs ja va un pas més enllà de les dinàmiques d’inclusió del primer curs, i consisteix en aprendre a dissenyar diferents propostes d’aprenentatge basades en la immersió i el suport lingüístic. Per tant, en aquest curs aprendràs a dissenyar més materials i situacions d’aprenentatge originals i innovadores, integrant bastides i suports lingüístics de diferents tipus i elaborant propostes, instruments i eines d’avaluació tant per a docents com per a què l’alumnat s’autoavaluï. Recorda que aquests cursos d’immersió lingüística estan adreçats a docents d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària. No ho dubtis més, apunta’t-hi!

Si vols aprendre diferents estratègies i dinàmiques per incloure l’alumnat nouvingut, i per dissenyar diferents recursos i materials didàctics, els dos cursos d’immersió lingüística que oferim, et poden interessar! Els dos cursos estan reconeguts pel Departament d’Educació, i són vàlids per sumar mèrits docents en oposicions, concurs de trasllats, etc. També activen el perfil d’immersió lingüística en 80 hores. Recorda que tots els cursos online que oferim estan reconeguts pel Departament d’Educació, i que són 100% online, de manera que podràs avançar al teu ritme i fer el curs des d’on vulguis!

També pots fer aquest curs online al juliol pel cobrament i el nomenament del mes de juliol per al professorat substitut. Fes una ullada als nostres cursos online per a docents, reconeguts pel Departament d’Educació! No t’ho pensis més! Forma’t en immersió lingüística!

crossmenuchevron-down